Krémes citromtorta friss málnával
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 20 dkg vaj, 2 evőkanál tej, 4 tojás, 15 dkg cukor, 3 citrom 30 dkg málna
A lisztből és a fele vajból a tejjel tésztát gyúrunk. Fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőben pihentetjük. A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, majd a vajat. Forró vízfürdőbe állítjuk, és habverővel sűrű krémmé keverjük. Tortaformát kivajazzuk, a tésztát kinyújtjuk, majd kibéleljük vele úgy, hogy végig pereme legyen. Beleöntjük a krémet és előmelegített sütőben 170 C-on kb. 30 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágjuk és a málnával együtt tálaljuk.