Aranygaluska
Hozzávalók: 3 tojássárgája, 40 dkg liszt, 2,5 dl tej, 2 dkg élesztő, 20 dkg vaj, 7 dkg cukor, 10 dkg darált dió, 1 kávéskanál reszelt citromhéj, 5 dkg porcukor
Kevés tejet megmelegítjük, 1 kiskanál cukrot szórunk bele. Elmorzsoljuk rajta az élesztőt és meleg helyen felfuttatjuk. Elmorzsoljuk a fele vajat a liszttel, hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, az élesztős és a maradék tejet, valamint egy kávéskanál citromhéjat. Alaposan összedolgozzuk és letakarva 1 órát pihentetjük. Kivajazunk egy peremes sütőtálat. A diót összekeverjük a maradék cukorral. A maradék vajat felolvasztjuk, a tésztából evőkanállal galuskákat szaggatunk, majd az olvasztott vajba mártjuk. Egymás mellé sorba rakjuk őket, megszórjuk a dióval. Addig folytatjuk a rétegezést, mígminden hozzávaló elfogy. A tetejére nem szórunk semmit, csak meglocsoljuk a maradék vajjal. Letakarjuk 1 órát pihentetjük. Megkenjük a tetejét a tojássárgájával és előmelegített sütőben pihentetjük. Megkenjük a tetejét a tojássárgájával és előmelegített sütőben 200 C-on 30-40 perc alatt készre sütjük.