tuti receptek

Házisüteményektől a sós süteményeken, desszerteken át a fagylaltokig. A receptek feltöltés alatt

Aranygaluska

Hozzávalók: 3 tojássárgája, 40 dkg liszt, 2,5 dl tej, 2 dkg élesztő, 20 dkg vaj, 7 dkg cukor, 10 dkg darált dió, 1 kávéskanál reszelt citromhéj, 5 dkg porcukor

Kevés tejet megmelegítjük, 1 kiskanál cukrot szórunk bele. Elmorzsoljuk rajta az élesztőt és meleg helyen felfuttatjuk. Elmorzsoljuk a fele vajat a liszttel, hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, az élesztős és a maradék tejet, valamint egy kávéskanál citromhéjat. Alaposan összedolgozzuk és letakarva 1 órát pihentetjük. Kivajazunk egy peremes sütőtálat. A diót összekeverjük a maradék cukorral. A maradék vajat felolvasztjuk, a tésztából evőkanállal galuskákat szaggatunk, majd az olvasztott vajba mártjuk. Egymás mellé sorba rakjuk őket, megszórjuk a dióval. Addig folytatjuk a rétegezést, mígminden hozzávaló elfogy. A tetejére nem szórunk semmit, csak meglocsoljuk a maradék vajjal. Letakarjuk 1 órát pihentetjük. Megkenjük a tetejét a tojássárgájával és előmelegített sütőben pihentetjük. Megkenjük a tetejét a tojássárgájával és előmelegített sütőben 200 C-on 30-40 perc alatt készre sütjük.






Weblap látogatottság számláló:

Mai: 39
Tegnapi: 108
Heti: 829
Havi: 3 644
Össz.: 400 924

Látogatottság növelés
Oldal: Aranygaluska
tuti receptek - © 2008 - 2017 - konyvesrecepteket.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: borkocsonya készítése - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »