Becsei kiflik
Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dl tej, 5 dkg élesztő, 2 dkg cukor, 2 dl joghurt, 29 dkg margarin, 35 dkg sajt, 1 tojás, só
Az élesztőt a cukorral elkevert meleg tejben felfutattjuk, majd a liszttel, a joghurttal, a sóval és 4 dkg margarinnal összedagasztjuk. Ezután meleg helyen kelezstjük. A tésztát 2x8 részre osztjuk, és ismét pihentetjük. A cipókat kerekre kiinyújtjuk, nyolcat-nyolcat egymásra teszünk úgy, hogy a rétegek közé margarint kenünk, utána addig nyújtjuk amíg 4 mm-es lapot kapunk. 16-16 cikkre vágjuk, ahogy a tortaszeleteket. Mindegyik szeletre 1-1 vékony szelet sajtot tezsünk és feltekerjük. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, tetejüket a felvert tojással megkenjük és meghintjük reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, takarék lángon sütjük.