Akácmézes narancsfagylalt
Hozzávalók: (6 személyre): 4 narancs, 2,5 dl tejszín, 4,5 dl joghurt, 6 evőkanál akácméz, durvára vágott pisztácia
Elkészítés: A narancsokat megmossuk és háromnak a héját lereszeljük. A félig felvert tejszínben elvegyítjük a joghurtot és a reszelt narancshéjat, majd hozzáadunk 4 evőkanál mézet. Fémtálba töltjük és 4-5 órára a mélyhüzőbe tesszük. Közben többször alaposan megkeverjük. Végül teljesen keményre megfagyasztjuk. A megmaradt narancs lehámozott héját keskeny csikokra vágjuk, kipréselt levét a maradék mézzel elkeverjük. A narancsokról a fehér héjat teljesen eltávolitjuk. A hártyából kiemelt gerezdeket 4 kistányéron elosztjuk, majd a mézes öntettel meglocsoljuk. Minden tányérra 2 gombóc fagylaltot adagolunk, és narancshéjjal díszitjük. A narancsgerezdeket megszórjuk pisztáciával.