Manósipkák
Hozzávalók: 5 tojásfehérja, 25 dkg cukor, 7 dkg keményítő, 1 kávéskanál vaníliaaroma. A csokoládékrémhez: 20 dkg csokoládé, 1 dl tejszín, 3 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 8 dkg mascarpone
A tojásfehérjéből habot verünk. Amikor félig kemény, beleszórjuk a cukrot, s ha már szép fényes, hozzáadjuk a keményítőt és a vaníliaaromát is. Kanállal vagy habzsákkal kis kúpokat rakunk a sütőpapírral letakart sütőlemezre, és megszórjuk apróra tört mogyoró-, mandula-, pisztáciadarbokkal. Inkább szárítjuk, mint sütjük 100 C-os sütőben, kb. 50 percig. Akkor jó, ha már le lehet emelni a sütőpapírról. A krémhez kihűlt, habosra keverjük a mascarponéval. A csokikrémmel összeragasztunk két-két manósipkát.