Kakós finomság
Hozzávalók: 26 dkg liszt, 3 dkg kakaópor, 25 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 nagy tojásfehérje, 2 csippet só
A lisztet és a kakóport egy tálba sztiátljuk. Egy külön tálba a vajat és a porcukrot robotgéppel habosra keverjük, majd a fehérjét és a sót is. ' percig keverjük, majd fokozatosan beleszórjuk a kakaós lisztet is. Folpackkal lefedve a hűtőbe tesszük és 1 órát pihentetjük. A tésztát a hűtőböl kivéve 3 cm átmérőjű rúddá formázzuk és újabb 1 órára lehűtjük, majd fél cm vastagságúra szeletekre vágjuk. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól kb. 2 cm távolságra, és előmelegített sütőben, 180 C-on, kb. 15 perc alatt készre sütjük.