Kuglóf
Hozzávalók: 35 dkg cukor, 18 dkg margarin, 6 tojás, 38 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, kb, 1,5 dl tej, 1 citrom reszelt héja, 2 evpkanál kakaó, mazsola ízlés szerint, kevés zsemlemorzsa
Elkészítés: A cukrot a margarinnal és a tojások sárgáját jól kikeverjük, majd hozzátesszük a lisztet, a sütőport, a tejet és egy citrom reszelt héját, (ha szeretnénk), a mazsolát. A végén könnyedén belehabarjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket. A kuglófformár a margarinnal és finom zsemlemorszával kikenjük, majd beleöntjük a massza felét.
A massza másik felébe két evpkanál kakaóport keverünk, ls a sárga résztára öntjük. Lassú tüzőn sütjük. Kb. 1 óra után tűpróbával ellenőrizzük. A formában hagyjuk kihülni. kiforditjuk, majd meghintjük porcukorral. Marcipánmázzal díszíthetjük.