Csokikarikák
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 20 dkg margarin, 12 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 1 citrom reszelt héja, tejföl. A tetejére: 12 dkg étcsokoládé, 1 kávéskanák étolaj, 6 dkg szeletelt mandula
A lisztet a sütőporral elkeverjük, a margarinnal összemorzsoljuk, és hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgákat, a reszelt citromhéjat, és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Hűtőszekrényben 1 órát pihentetjük, majd lisztezett deszkán egyforma darabokra vágjuk, és kb. 12 centis rudakká sodorjuk. A rudak végét kicsit megvizezzük, összenyomjuk, majd a tésztakarikát sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és 190 C-os sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha elkészült rácsra téve kihűtjük, majd megkenjük az olvasztott olajjal elkevert étcsokoládéval, és megszórjuk a szétmorzsolt mandulával. Hideg helyre tesszük, hogy a csokoládé megdermedjen.