Kávékocka
Hozzávalók: 8 tojás, 20 dkg darált dió, 1 csomag sütőpor, 3 evőkanál zsemlemorzsa
A töltelékhez: fél dé feketekávé, 25 dkg porcukor, 1 dl tejföl, 2 tojássárgája, 3 evőkanál vaníliás pudingpor, 25 dkg margarin
A bevonathoz: 10 dkg tortabevonó csokoládé, 10 dkg margarin
Elkészítés:
1. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a diót, a sütőport, a zsemlemorzsát, végül beledolgozzuk a keméy habbá vert fehérjét. Kikent tepsibe simítjuk, közepes tűznél megsütjük.
2. A töltelékhez az erős feketekávéból és a cukorból szirupot főzünk. A tejfölt a tojássárgáját, a pudingport összekeverjük és a sziruphoz öntve felfözzük. Kihűtjük, a margarinnal kidolgozzuk, és a tészta tetejére simítjuk.
3. A tortabevonót a maragrinnal feolvasztjuk, ezt öntjük a sütemény tetejére.