Alpesi teasütemény
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 1 csomag sütőpor, 1/2 csomag vaniliás cukor, 1 kávéskanál fahéj, 1 citrom reszelt héja, 2 egész tojás
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk. A tészta 1/2 részét elvesszük, és kiskanál kakaóporral összegyúrjuk. Kb. 4 mm vastagságúra nyújtjuk, és kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. a megmaradt világos, kakaó nélküli tésztát 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és dupla nagyságúra szaggatjuk. A világos és sötét korongocskákat előmelegített sütőben, 170 C-on néhány perc alatt megsütjük. Ha megsült, barackízzel összeragasztjuk, és vaniliás porcukorral szórva tálaljuk.