Rizsfánk csokoládémártással
Hozzávalók: 35 dkg kerekszemű rizs, forró tej, egy csipet só, 4 evőkanál cukor, 3 tojássárgája,3 dl olaj a sütéshez. A csokoládémártáshoz: 20 dkg étcsokoládé, 1,5 dl tejszín, 0,5 dl rum
A rizst fazékba öntjük, majd felöntjük a rizshez képest egyszeres mennyiségű forrü vízzel, és ha felforrt, fedővel letakarva lassú tűzőn pároljuk. Ha felvette a vizet, felöntjük a rizshez képest két és félszeres mennyiségű forró tejje, sóval, cukorral ízesítjük, és lassú tüzőn néha megkeverve megfőzzük. Ha elkészült langyosra hűtjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, és krémesre keverjük. Ezután vizes késsel közepes gombócokat formálunk belőle, a tenyerünkkel meglapítjuk, és a forró olajban minden oldalukat pirosra sütjük. Ha elkészültek, papírszalvétára szedjük. A csokoládémártáshoz az étcsokoládét habüstben, vízgőzfürdő felett megolvasztjuk, majd hozzáöntjük a felforralt tejszínt, a rumot, és a krémesen folyósra főzzük. Tálaláskor a riszfánkokat tányérra fektetjük, és forró csokoládémártást kínálunk hozzá.