Kávés szelet
Hozzávalók: 1 adag erős kávé, 7 tojás, 25 dkg porcukor, 1 csomag sütőpor, 20 dkg finomliszt. A krémhez: 200 ml mascarpone, 5 evőkanál méz, 1 citrom, 1/2 vaniliarúd, 2 evőkanál kakaópor
A kávét lefőzzük és hűlni hagyni. A tojássárgáját a porscukor felével kikeverjük. Hozzáadjuk a kávét, a cukor másik felével kemény habbá vert tojásfehérjét és a sütőporral elkevert lisztet. Kivajazott tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 170 C-on 20-25 percig sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A mascarponnét összekeverjük a mézzel, a citrom reszelet héjával és a vaniliarúd kikapart belsejével. A langyosra hűlt tésztát kettévágjuk, megtöltjük a krém háromnegyed részével, majd ráboritjuk a tetejére. Rákenjük a maradék krémet és rászorjuk a kakaóport. 1 órát hűtőszekrényyben pihentetjük.