Fött-sült széna szalma
Hozzávalók: 80 dkg lsizt, 6 tojás, késhegynyi hideg víz, 4 dl olaj a sütéshez, 8 evőkanál darált dió, vaníliás porcukor, friss menta a tálaláshoz
A lisztet tálba szitáljuk, majd hozzááadjuk a tojásokat, és annyi hideg vizet hogy kemény gyúrt tésztát kapjunk. Ezután letakarva 20 percet pihentetjük, majd lisztezett gyúródeszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és éles késsel 6-8 centi hosszú, fél centi széles metéltre végjuk. Most a friss metélt egyik felét sós vízben sütjük, lecsepegtetjük és papírszalvétára szedjük. Tálaláskor a kétfajta tésztát vegyesen forrón tányérra halmozzuk, majd megszórjuk a darált dióval, a víníliás porcukorral, és friss mentával díszíthetjül.