Almás-répás muffin
Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, csipetnyi só, 1 kk. örörlt fahéj, 10 dkg mazsola, 6 dkg kokuszreszelék, 10 dkg díó vagy mogyoró, 3 tojás, 20 dkg cukor, 2 csomag vaniliás cukor, 20 dkg finomra reszelt répa, 20 dkg finomra reszelt alma, 1,5 dl olaj
A lisztet a sütőporral, sóval, fahéjjal, mazsolával, kókuszreszelékkel és a durvára vagdalt dióval összeforgatuk. A tojások sárgáját a kétféle cukrral jól habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztes részhez a sárgarépával, almával és az olajjal együtt. A tojásfehérjét habbá verjük, 1-2 kanálnyit a tésztához keverünk így lazább lesz az állaga, és könnyebben belekverhetjük a többi habot. Egy közepes nagyságu muffinformát háromnagyed részéig megtöltjünk masszával. Előmelegített sütőben 170 C-on 20 perc alatt készer sütjük.