Tiramisu
Hozzávalók: 40 db babapiskóta, 3 dl presszókávé, Ízlés szerint barna rum, Ízlés szerint porcukor. A krémhez: 25 dkg mascarpone, 4 dl hideg tejszín, 25 dkg kristálycukor, 3 egész tojás, 10 g zselatinlap. A tetejére: keserű kakaópor
Tegyük egy tálba a presszókávét, melyet melyet Ízesítsünk rummal, porcukorral. A babapiskóták egyik felét néhány pillanatra mártsuk bele, majd tegyük szorosan egymás mellé egy magas peremű tepsibe. A maradék babapiskótát és a kávét tegyük félre a későbbi rétegezéshez. A tojásokat a cukorral vízgőz felett 4-5 percig keverjük, majd a gőzröl levéve kihülésig habosra keverjük. Egy külön tálba a tejszínből kemény habot verünk, majd betesszük a hűtőszekrénybe. A zselatinlapot kevés langyos vízbe beáztatjuk. A kihűlt. habosított tojáskrémet összekeverjük a mascarponekrémmel. majd lassú mozdulatokkal hozzákeverjük a keméyn habbá vert tejszínt. a zselatinról öntsük le a vizet, melegitsük folyékonnyá -kb. 10 másodperc -, majd óvatosan csorgassuk az előskészített krémhez. Figyeljünk arra, hogy teljesen beledolgozzuk a krémbe. A krém felét kenjük a tepsiben lévő beáztatott babapiskótarétegre, simítsuk el, majd a maradék babapiskótákat az elöbbi módon áztassuk a kávéba és rakjunk egy újabb réteget belölük a krémre. A tetejére kenjük rá a maradék krémet. hűtőszekrénybe téve néhányy óra alatt teljesen kihütjük. Tálaláskor cukrozatlan kakaóporréteget szitálunk a tetejére.