Sajtos-sonkás stangli
Hozzávalók: 30 dkg leveles tészta,15 dkg reszelt sajt, 5-6 szelet sonka, őrölt papríka, bors. A megkenéshez: 1 tojássárgája, 1 evőkanál tej, szezámmag
A leveles tésztát kettéosztjuk és mind a kettőböől egy 20x40 cm-es téglalapot,nyújtunk. A tetejére való tojássárgát elkeverjük a tejjel, és az egyik tésztát megkenjük vele. Ne használjuk el mindet! A tojással megkent tésztátára szeletelt sonkát, majd sajtot helyezzünk. Ízlés szerint megszórjuk frissen őrölt borssal és őrölt paprikával, majd rátesszük a másik tésztalapot. Kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk, majd minden csíkot spirál alakban megcsavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük a maradék tojássárgájával, és ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal, mákkal vagy köménymaggal. Előmelegített sütőben 180 C-on 15 perc alatt készre sütjük.