tuti receptek

Házisüteményektől a sós süteményeken, desszerteken át a fagylaltokig. A receptek feltöltés alatt


Almás lepény

Hozzávalók: A tésztaalaphoz: 30 dkg liszt, 5 dkg rétesliszt, 4 dl kefir vagy tejfől, 2 tojás, 1 csomag sütőpor, 3 dl étolaj, 2 csomag vaniliás cukor, 3 evőkanál zsemlemorzsa. A tetejére: 80 dkg alma, 8-10 dkg kristálycukor, 2 vaniliás cukor, fahéj, 10 dkg darált dió.

A tészta hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük és zsemlemorzsával megszórjuk. Az almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk és ráteritjük a tepsiben alőkészitett tésztára. Az almaréteget megszórjuk kristálycukorral és fahéjjal, végül a darált dióval. 190 C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 264
Tegnapi: 47
Heti: 377
Havi: 2 971
Össz.: 810 982

Látogatottság növelés
Oldal: Almás lepény
tuti receptek - © 2008 - 2024 - konyvesrecepteket.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »