Citromos-joghurtos sütemény
Hozzávalók: 15 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 4 tojás, 1,5 dl natúr joghurt, 1 csipet só, 1 csomag sütőpor, 50 dkg liszt. A mázhoz: 15 dkg porcukor, a citrom kifacsart leve
A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéja, a tojássárgákat, a natúr joghurtot, hozzákeverjük a sót, rászórjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a tojásfehérjehabbal lazítuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, eligatzitjuk, és 170 C-os sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, rácsra borítva kihűtjük. Közben a citromos mázhoz a porcukrot keverőtálba szitáljuk, rácsepegtetjük a citrom kicsavart levét, és jól összekeverjük. Most a citromos cukormázzal meglocsoljuk a kíhűlt süteményt, fél órát pihentetjük és kockákra vágva tálaljuk. Ízlés szerint citromfűvel, citromhéjjal díszíthetjük.