Borzas kata
Hozzávalók: A tésztához: 40 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 3 evőkanál kakaópor, 1 tojássárgája, 1 csomag vaniliás cukor, 1 csipet só, A töltelékhez: 1 kg túró, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaniliás cukor, mazsola, 1 citrom, 2 egész tojás, 2 evőkanál búzadara
A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és alaposan összedolgozzuk. Két részre osztjuk, folpackba csomagoljukés minimum 1 órára mélyhütőbe tesszük. Míg a tésztát hűtjük, készítsük el a tölteléket. A túrót keverjük ki a porcukorral, vaniliás cukorral, mazsolával a tojásokkal, a lereszelt citromhéjjal és a búzadarával. Egy kisméretű tepsit kenjünk ki margarinnal és lisztezzük meg. A hűtőszekrényből kivett tészta felét, nagylyukú reszelőn egyenletesen reszeljük bele az előkészített tepsibe, majd kanalazzuk rá az ízesített túrót. Reszeljük rá a tészta másik felét, 170 C-ra előmelegített sütőben, kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.