Mangós sajttorta
Hozzávalók a tésztához: 130 gramm liszt, 70 gramm porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 teáskanál citrom aroma, 80 gramm margarin
Töltelékhez: 180 gramm porcukor, 1 tasak vaníliás pudingpor, 4 tojás, 200 gramm sajtkrém, 250 gramm túró, 3 lime
Ezenkivül: 1 mangó
Elkészítés:
1. a lime-okat forró vízzel megmossuk, szárazra töröljük, majd meghámozzuk és apró darabokra vágjuk. A mangót meghámozzuk, a magot eltávolítjuk. A sütőformát (26 cm átmérőjű) kivajazzuk és lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
2. Tészta: Egy keverőedényben valamennyi hozzávalót a fenti sorrendben konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) összekeverjük. A tészta a sütőformában úgy simítjúk el, hogy a forma peremét is bevonjuk.
3. Töltelék: Egy keverőedényben a porcukrot, a pudingport, a tojásokat, a sajtkrémet és a túrót összekeverjük. A krémet a tésztán egyenletesen elsimítjuk és a lime darabokat a krémen elosztjuk.
4. A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés kb. 180 C (előmelegítve)
Légkeverése: kb. 160 C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő kb. 50 perc
5. Sütés után a süteményt hagyjuk kihűlni. A mengót ízlés szerint darabokra szeleteljük, és a süteményen egyenletesen elosztjuk. A lime héját vékony csíkokra vágjuk és a tortára hintjük.