Rumos hold
Hozzávalók: A tésztához: 4 tojás, 25 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 12 dkg margarin, 2 dl tej, 1 csomag sütőpor, 25 dkg liszt, 1 evőkanál kakaópor
A mázhoz: 25 dkg porcukor, 4-5 evőkanál rum
Elkészítés: A tojások sárgáját, a cukorral és a vaníliás cukorot habverővel elkeverem. Hozzákeverem a puha margarint és a tejet. A sütőport elvegyítem a liszttel, és a tésztához keverem.
Két részre osztom, és az egyik részhez hozzákeverem a kakaóport. A tojások fehérjét kemény habbá verem, a felét a világos tésztához, a másik felét pedig a kakaós tésztához keverem óvatosan. A margarinnal kikent, lisztezett tepsibe kanalazom felváltva a két színű tésztát, olyan lesz, mint egy sakktábla. 175 C-os sütőben 20-25 percig sütöm.
A mázhoz a porcukrot és a rumot 15 perc alatt simára keverem, és a még langyos tészta tetejére simítom. Kb. 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval félhold formákat szaggatok a tésztából.