Borhabos eper
Hozzávalók: 30 dkg eper, 2 edés fehérbor, 1,5 dl víz, 2 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaniliás cukor, 2 tojás, 1 kiskanál rétesliszt, 2 evőkanál porcukor
Az epret alaposan megmossuk ó, lecsepegtetjük , feldarboljuk és félretesszük. A bort a vízzel, a cukorral és a vaniliás cukorral felforraljuk, és szintén félretesszük. A tojások sárgáját 4-5 evőkanál vízzel és a liszttel simára keverjük, majd kézi habverővel folymatosan kevergetvelassan a felforralt borba öntjükés összeforraljuk. Forralás után még 3-4 percig főzzük. A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, és óvatosan összekeverjük a forró boros-tojásos öntettel. Tálkákba szedjük, és az eperdarabokat a tetejére halmozzuk.