Ananászos álom
Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 10 dkg vaj, 2 tojás, 10 dkg cukor, 5 dkg dió, késhegynyi vanilia. A krémhez: 10 dkg barna nádcukor, 7-8 szelet ananász
A tojássárgákat a cukor felével, vaníliával és a vajjal kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a darált diót. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjjük és óvatosan a tésztába forgatjuk. A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, majd óvatosan körbe belehelyezzük a cukorba forgatott ananászszeleteket és a közepére is teszünk egyet. Rásimítjuk a tésztát, és előmelegített sütőben 180 C-on 40-45 percig sütjük. Ha kissé kihűlt, kiborítjuk a formából és hagyjuk teljesen kihülni.