tuti receptek

Házisüteményektől a sós süteményeken, desszerteken át a fagylaltokig. A receptek feltöltés alatt

Áfonyás kacsamell

Hozzávalók 6 személyre:

  • 3 nagy kacsamell
  • 3 dl csirkealaplé (leveskockából is lehet)
  • 3 dl paradicsompüré
  • 1 kis üveg áfonyadzsem
  • 1 hagyma
  • 2-3 babérlevél
  • 3 dl vörösbor
  • 1 nagy sárgarépa

Elkészítés:

A kacsamelleket kettévágom, a zsíros bőrt leszedem róla, egy keveset félreteszek. A megtisztított melleket megtűzdelem a hájdarabkákkal, hogy a hús omlós legyen. Szebben sül, ha a bőrt csak beirdalom és a húson hagyom, de úgy sokkal kalóriadúsabb. A megtűzdelt melleket tepsibe fektetem, megsózom, majd a paradicsompürét és a dzsem felét rákanalazom, a felkarikázott répát a babérleveleket és a megmosott, cikkekre vágott hagymát rádobom, majd a bort, végül a húslevest is ráöntöm. Alufóliával betakarom, és 190 fokon sütöm. Ha omlós puha, kiveszem a sütőböl, a húsdarabokat kiemelem, tálra teszem, majd a léből kihalászom a zöldségeket, a többit összeturmixolom - vagy csak leszűröm -, és kevés kimért lében liszttel sűrítem, még ízesítem. A dzsem másik felét beleteszem, és a friss áfonyával felfőzöm. A sűrű mártást a húsra öntöm, meg külön mártásos tálba is teszek belőle. Egyben főtt burgonyával tálalom.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 304
Tegnapi: 47
Heti: 417
Havi: 3 011
Össz.: 811 022

Látogatottság növelés
Oldal: Áfonyás kacsamell
tuti receptek - © 2008 - 2024 - konyvesrecepteket.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »