Bortészátban sült alma
Hozzávalók: 4 nagyobb savanykás alma, 1 citrom, 30 dkg liszt, 2 nagyobb tojás, 2 evőkanál cukor, 1 dl tej, édes fehérbor, 4 dl olaj a sütéshez, fahéjas porcukor a tálaláshoz
A megmosott héjas almát éles késsel fél ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd kimagozzuk, és bekenjük frissen csavart citromlével, hogy ne barnuljon be. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a tejet, és annyi édes fehérbort hogy a tejszínnél sűrűbb bortésztát kapjunk. Ezután az előkészített almaszeleteket villával a bortésztába mártjuk, a felesleget lecsepegtetejük róla, és forró olajban minden oldalukat pirosra sütjük. Ha elkészültek, papírszalvétával bélelt tányérra szedjük. Forrón tálaljuk, és megszórjuk fahéjas porcukorral. Ha maradt bortészta, 1-1 kiskanállal öntsünk a forró olajba,süssük ropogosra, papírszalvétán csepegetessük le, fahéjjas porcukorral megszórva nagyon finom.