Barackos Hófehérke
Hozzávalók: 7 dl tejszín, 12 dkg cukor, 1,5 csomag zselatinpor, 6 konzerv vagy friss fél barack, 1 citrom reszelt héja, friss mentaa tálaláshoz
A tejszínt felforraljuk, beleszórjuk a cukrot, ha felolvadt, beleszórjuk a zselatinport is, majd lehúzzuk a tűzről, és lassan addig keverjük, míg a zselatinos teljesen felolvad. Ezután a barackhúst kisebb kockákra daraboljuk, a zselatinos tejszínbe keverjük, hozzáadjuk a reszelt citrom héjat, és folpakkal bélelt keskeny hosszúkás formába öntjük. Hűtőbe téve 2-3 óra alatt megdermesztjük. Tálaláskor a barackos hófehérkét kiborítjuk a formából, lehuzzuk róla a fóliát, majd forró vízbe mártott késsel ujjnyi vastag szeletekre vágva tányérra állitjuk, és friss mentával díszítjük.