Linzerrudacskák
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 4 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor, 1 kiskanál reszelt citromhéj, 1 dl tej, 20 dkg tortabevonó csokoládé
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojások sárgáját, vaníliás cukorral és reszelt citoóromhéjjal ízesitjük, és jól formázható tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 5-6 mm vastagra nyújtjuk, és ujjnyi vastag, 8-10 cm hosszú rudacskákra vágjuk. A tésztadarbokat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, majd tejjel megkenjük. A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, 180 C-on kb. 10 perc alatt aranysárgára sütjük. A sütőből kivéve kihűtjük, majd szorosan egymás mellé tologatjuk a félkész süteményeket. A csokoládét pici tejjel hígítva felolvasztjuk, és szép vékonysugárban a süteményekre csorgatjuk.