Fahéjas-almás kifli
Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg margarin, 50 dkg liszt, 3 dkg cukor, 1 tojás, 1 dl tej, 1 kávéskanál só. A töltelékhez: 1,5 kg alma, 10 dkg cukor, fahéjas porcukor
A lisztet hozzáadjuk a sót, a margarint, a tojássárgáját, a cukrot és a tejet, majd jól összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle és kb. fél órát letakarva pihentetjük. Az almákat lereszeljük, majd kinyomkodjuk a levét és megpároljuk. Párolás útán közben hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. A tésztát kinyújtjuk, nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, két végüket kissé megnyújtjuk, hogy tojás alakjuk legyen. Mindegyik korongra fahéjas-almás masszát teszünk, egyenként feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, végül megkenjük a felvert tojásfehérjével. A kifliket 2 cm távolságban, margarinnal kikent tepsibe helyezzük, majd előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Fahéjjal elkevert porcukorral meghintve tálaljuk.