Kolbászos mini muffinok
Hozzávalók: 10 dkg finomliszt, 10 dkg teljes kiőrlésü liszt, 2,5 dkg teáskanál sütőpor, 10 dkg kolbász, 1 tojás, 75 ml étolaj, 250 ml natúr joghurt, 1/2 teáskanál só, 1/2 teáskanál oregánó, 1/2 teáskanál őrölt pirospaprika, frissen őrölt bors
A kolbászt apróra kockákra vágjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, belekeverjük a fűszereket és asütőport. Habverővel összekeverjük a nedves hozzávalókat (tojás, olaj, joghurt), fokozatosan hozzáadjuk a szárazakat (fűszeres liszt), végül a kolbászkockákat is tésztamasszába forgatjuk. A muffinsütő mélyedéseit alaposan kivajazzuk, és megtöltjük őket a kész masszával. Előmelegített sütőben 160 C-on kb. 20 percig sütjük.