Lekváros bögrés mákos
Hozzávalók: 1 bögre liszt, 1 csomag sütőpor, 1 bögre darált mák, 2 tojás, 1 bögre cukor, 1 bögre tej, vaj, liszt a tepsi kikenéséhez, beszórásához, 1/2 üveg házi baracklekvár, vaníliás porcukor a tálaláshoz
A lisztet keverőtálba szórju, hozzáadjuk a sütőport, a darált mákot, a tojásokat, a cukrot, a tejet, és kézi habverővel egynemű csomómentes tésztává keverjük. Ezután vajazott, lisztezett magas falú tepsibe öntjük, eligazítjuk, és 180 C-os sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, kihütjűk, lapjával félbevágjuk, majd az alját megkenjük a baracklekvárral és ráfektetjük a tetejére. Kockákra vágva tálaljuk, megszórjuk vaníliás porcukorral, és ízlés szerintkülön tálkában baracklekvárt kínálhatunk mellé.