tuti receptek

Házisüteményektől a sós süteményeken, desszerteken át a fagylaltokig. A receptek feltöltés alatt

Epres palacsinta

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 2 tojás, 2 evőkanál cukor, 1 csipet só, tej, 0,7 dl olaj. A töltelékhez: 50 dkg friss érett eper, 0,5 dl víz, 5-6 evőkanál cukor, friss citromfű vagy menta a tálaláshoz

A lisztet keverőtálba szórjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a sót, és annyi tejet, hogy tejszín sűrűségű palacsintatésztát kapjunk. Ezután a két evőkanál olajat is belekeverjük, majd 20 percet állni hagyjuk a tésztát. Most forró palacsintasütőben kevés olajon piros palacsintákat sütünk belőle. A töltelékhez a friss epret leszárazzuk, alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, és vékony cikekkre daraboljuk. A vízből, cukorból szirupot főzünk, majd beleszórjuk az előkészített epret, lassú tűzőn 2-3 percet főzzük, és lehúzzuk a tűzről. Tálaláskor a negyede hajtott palacsintákat tányérra fektetjük, meglocsoljuk a forró epres raguleves, és friss citromfűvel vagy mentalevéllel díszítjük.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 173
Tegnapi: 47
Heti: 286
Havi: 2 880
Össz.: 810 891

Látogatottság növelés
Oldal: Epres palacsinta
tuti receptek - © 2008 - 2024 - konyvesrecepteket.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »