Epres palacsinta
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 2 tojás, 2 evőkanál cukor, 1 csipet só, tej, 0,7 dl olaj. A töltelékhez: 50 dkg friss érett eper, 0,5 dl víz, 5-6 evőkanál cukor, friss citromfű vagy menta a tálaláshoz
A lisztet keverőtálba szórjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a sót, és annyi tejet, hogy tejszín sűrűségű palacsintatésztát kapjunk. Ezután a két evőkanál olajat is belekeverjük, majd 20 percet állni hagyjuk a tésztát. Most forró palacsintasütőben kevés olajon piros palacsintákat sütünk belőle. A töltelékhez a friss epret leszárazzuk, alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, és vékony cikekkre daraboljuk. A vízből, cukorból szirupot főzünk, majd beleszórjuk az előkészített epret, lassú tűzőn 2-3 percet főzzük, és lehúzzuk a tűzről. Tálaláskor a negyede hajtott palacsintákat tányérra fektetjük, meglocsoljuk a forró epres raguleves, és friss citromfűvel vagy mentalevéllel díszítjük.