Szilvás lepény
Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg vaj, 10 dkg cukor, 35 dkg liszt, 3 tojás, 1 csomag sütőpor, 1.5 dl tejszín, 1/2 csomag vaniliás pudingpor, 1 citrom, 1 kk. örölt fahéj, késhegynyi vanilia. Töltélékhez: 1 kg szilva
A szilvát megmossuk, magját eltávolítjuk, cikkekre vágjuk, 5 dkg cukorral és kevés fahéjjal megszórjuk. A vajat a cukorral, fahéjjal, a citrom reszelt héjjával, a vaníliával kikeverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet elvegyítjuk a vaniliás pudingporral és a sütőporral, majd a krémbe keverjük. Hozzáadjuk a tejszínt. Kivajazott formába simítjuk, tetejét kirakjuk a szilvával. Előmelegitett sütőben 170 C-on 40-45 percig sütjük.