tuti receptek

Házisüteményektől a sós süteményeken, desszerteken át a fagylaltokig. A receptek feltöltés alatt

Babapiskótás mézes

Hozzávalók:

  • A mézes lapokhoz:
  • 1 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál méz
  • 5 evőkanál tej
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 40 dkg  liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 5 dl tej
  • 5 dkg vaníliás pudingpor
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • Valamint:
  • 20 dkg babapiskóta
  • tej
  • rum
  • meggyaroma
  • A tetejére:
  • csokoládé

Elkészítés:

A mézes lapokhoz a tojást elkeverjük a vajjal, a cukorral, a mézzel és a tejjel, majd 2 percig főzzük. A tűzről levéve beleteszünk 1 evőkanál kakaóport, 40 dkg lisztet, melyhez 1 csomag sütőport kevertünk. Tésztává dolgozzuk, két lapot (kb. 30*25 cm-es ) formálunk belőle, és sütőpapíros tepsin világosra sütjük. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 15 perc a sütési idő. 

A töltelékhez a pudingot megfőzzük a tejben, kihűtjük. A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. Ízlés szerint rummal ízesitjük /kb. 1/2 dl/.

Egy tálban összekeverünk tejet egy kis rummal és a meggyaromával, ebbe mártogatjuk majd a babapiskótát.

Az egyik mézes lapot megkenjük a krém felével, majd a babapiskótát bele mártjuk egyenként az előzőekben leírt rumos-meggyaromás tejbe, és kirakjuk vele a krémmel megkent lapot. Majd újra krém következik, és ezt befedjük a másik mézes lappal.

A tetejét áthúzzuk olvasztott csokoládéval, és a hűtőbe rakjuk másnapig. Csak másnap szeleteljük, mert addigra puhul meg rendesen a mézes lap!







Weblap látogatottság számláló:

Mai: 50
Tegnapi: 65
Heti: 578
Havi: 2 633
Össz.: 420 214

Látogatottság növelés
Oldal: Babapiskótás mézes
tuti receptek - © 2008 - 2017 - konyvesrecepteket.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: sült füge - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »