Aranyszínű fahéjas tallérok
Hozzávalók: 12 dkg vaj, 22 dkg méz, 4 evőkanál barnacukor,4 evőkanál porcukor, 35 dkg finomliszt, 4 kávéskanál sütőpor, 4 teáskanál őrölt fahéj
A vajat, a mézet és a cukrot egy serpenyőben összekeverjük. Állandó kevergetés melett, lassú tűzön addig meleítjük, amíg a vaj elolvad. 5 percig hagyjuk hűlni. A vajas keverékhez hozzászórjuk a sütőporral és fahéjjal elkevert lisztet. A kész masszából egy-egy púpozott teáskanálnyi halmot adagolunk egy vékonyan kikent sütőlapra. Lisztbe mártott villával szétlapítjuk. Előmelegített sütőben, 200 C-on addig sütjük, míg aranyszínűvé válnak. Hagyjuk a sütőlapon 5 percig, mielőtt a sütőrácsra tennénk kihűlni, nehogy összetörjenek.