Cseresznyés pite
Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt, 10 dkg cukor, 3 dkg élesztő, 2 dl tej, 1 citrom, 2 tojás, 10 dkg vaj, só. A töltrlékhez: 250 ml mascarpone, 250 ml tejszín, 2 evőkanál méz, 3 tojás, 60 dkg magozott cseresznye, 2 evőkanál vaníliás pudingpor, 1 évőkanál zselatin
Kevés tejet felmelegítünk és egy kanál cukrot szórunk rá. Belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük a cukorral, sóval, a citrom reszelt héjával. Hozzáöntjük sz élesztős tejet. Hozzáadjuk a tojásokat és a vajat, majd robotgéppel síma állagú tésztává gyúrjuk. Letakarva fél órát állni hagyjuk. A töltelékhez a mascarponét összekevrjük a tojássárgájával, a mézzek és a pudingporral. A fehérjét kemény habbá verjük, a tejszínt habbá verjük a szelatinnal és beleforgatjuk a masszába. A tésztát kinyújtjuk, kivajazott tepsibe rakjuk és a szélén peremet húzzunk. Elolvasztjuk rajta a félbevágott cseresznyét. Ráöntjük a masszát és előmelegített sütőben 165 C-on kb. 45-50 percig sütjük. Ha kihült, szeletekre vágva kínáljuk.