Vezúv kuglóf
Hozzávalók a tésztához: 250 gramm margarin, 200 gramm porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 teáskanál citrom aroma, 3 teáskanál rum aroma, 4 tojás, 400 gramm liszt, 1 csomag csokoládés pudingpor, 2 evőkanál kakaópor, 1 tasak sütőpor, 250 ml hideg habtejszín, 75 gramm csokoládélapocska
Díszítéshez: 1 csomag cukor marcipánízű, 25 gramm csokoládéforgács
Elkészítés:
1. A kugflóf formát (22 cm) enyhén kivajazzuk és lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
2. A margarint, porcukrot, vaníliáscukrot és az aromát egy keverőedényben konyhai robotgéppel (keverő spirállal) habosra keverjük. a tojásokat fokozatosan hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral, a pudingporral és a kakaóporral elkeverjük, és a masszához szitáljuk. Hozzáadjuk a tejszínt és a csokoládélapocskákat. A tésztát kuglófformába öntjük és elsimitjuk.
3. A kuglófformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő kb. 50-55 perc
4. Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint, a cukormázat rácsurgatjuk és csokoládéforgáccsal meghintjük.