Csokoládészuflé
Hozzávalók: 10 dkg margarin+a forma kikenéséhez, 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg cukor, 4,8 dkg liszt, 4 tojás, 2 teáskanál kakaópor
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 200 C-ra (légkeveréses). A szufléformákat margarinnal kikenjük, kakaóval megszórjuk. A margarint és a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk. Eldolgozzuk, összekeverjük őket, utána beletesszük a cukrot.
2. Levesszük a gőzről, picit hűlni hagyjuk, utána belekeverjük a lisztet, végül a felvert tojást(ne ússzon a vízben mikor nyers.)
3. A masszát a formákba adagoljuk. Pontosan 16 percig sütjük, így a közepe még enyhén folyós marad. Melegen tálaljuk, vanília jégkrémet adunk mellé.