tuti receptek

Házisüteményektől a sós süteményeken, desszerteken át a fagylaltokig. A receptek feltöltés alatt

A bugonyagratin

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 3 közepes fej hagyma (15 dkg)
  • 3 dkg 
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 dl tejszín

Elkészítés:

A burgonyát és a hagymát meghámozzuk, uborkagyalun vékonyan felkarikázzuk. Egy lapos sütőedényt kikenünk vajjal/margarinnal, a maradékot felolvasztjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) kapcsoljuk. 
Kissé egymásra csúsztatva váltakozó rendben lerakjuk a sütőedény aljára a burgonya- és hagymakarikák felét, megszórjuk sóval, őrölt borssal és szerecsendióval, majd megöntözzük az olvasztott vajjal/margarinnal. Befedjük a maradék burgonya- és hagymakarikákkal, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a tejszínnel, végül a forró sütőben (akár a hússal egyidejűleg) 35-40 percig, szép pirosra sütjük.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 15
Tegnapi: 407
Heti: 1 215
Havi: 3 809
Össz.: 811 820

Látogatottság növelés
Oldal: A burgonyagratin
tuti receptek - © 2008 - 2024 - konyvesrecepteket.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »