Sajtos puffancs
Hozzávalók: 10 dkg vaj, 16 dkg liszt, 20 dkg reszelt sajt, 4 tojás. A sajtkrémhez: 1 pohár tejföl, 1 tojássárgája, 1 kávéskanál liszt, 12 dkg reszelt sajt, 10 dkg vaj, só, bors
2,5 dl vizet a vajjal felforraljuk, majd belekeverjük a lisztet. A tűzről levéve egyenként belekeverünk 3 egész tojást. A tésztába egy kis sót rakunk. Kis diónyi gombócokat formálunk belőle, és kivajazott tepsibe tesszük. A gombócok tetejét megszórjuk sajttal. Forró sütőben készre sütjük. A krémhez a tejfölt és a tojássárgáját kikeverjük a liszttel, összeforraljuk, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot és a sót, borsot. Ha kihűlt, a vajjal habosra keverjük. A krémmel megtöltjük a kettévágott puffancsokat.