Rumos-diós szelet
Hozzávalók: A tésztához: 6 tojás, 25 dkg cukor, 20 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 1/2 mokkáskanál vanilia. A krémhez: 10 dkg barnacukor, 20 dkg vaj 20 dkg dió, 2 ek. rum, 5 dl tej, 5 ek. búzadara
A tojássárgát a cukor felével habosra keverjük. Hozzáadjuk a maradék cukorral kemény habbá ver fehérjét és a vaniliát. A lisztet a sütőporral elvegyítjük és a tésztába keverjük. Az egészet kivajazott sütőtálba öntjük. Előmelegített sütőben 170 C-on 15-20 percig sütjük. A krémhez a tejet cukorral felforraljuk. Kevergetve hozzáadjuk a búzadarát és 2-3 percig főzzük, majd a tűzről levéve hagyjuk megduzzadni. A darált diót kikeverjük a vajjal, és a kihült tejes masszához keverjük a rummal együtt. A kihűlt tésztára símitjuk, és 30 percet állni hagyjuk.