Fahéjas kukoricamálé
Hozzávalók: 5 dl tej, 25 dkg kukoricadara, 5 tojás, 18 dkg cukor, 1 kiskanál örölt fahéj, 1 csomag sütőpor, 25 dkg liszt, tej a tésztához, vaj, liszt a tepsi kikenéséhez, beszórásához
A tejet felforraljuk, majd beleszórjuk a kukoricadarát, és lassú tűzön kevereve sűrűre főzzük. Ezután lehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük a tojássárgákat, a cukrot, a fahéjat, rászórjuk a sűtőporral elkevert lisztet és annyi tejet öntünk bele, hogy könnyen keverhető sűrű kukorica tésztát kapjunk. Végül a kemény tojásfehérjehabbal lazítjuk, és hosszúkás alakú, vajazott, lisztezett tepsibe öntjük. Elsimítjuk, és 180 C-os sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült a fahéjas kukoricamálé, 10 percet pihentetjük, kiboritjuk a formából, és ,ásfél ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral, és friss díszítjük.