Bajor perecek
Hozzávalók: 50 dkg vaj, 50 dkg liszt, 3 dl tej, bazsalikom, 1 evőkanál cukor, 2 dkg élesztő, petrezselyemzöld, 4 evőkanál sezámmag, 2 tojás, bordikafű
A tejet egy nagyobb edényben melegítjük, majd felolvasztjuk benne a vajat. Egy tálba összekeverjük a lisztet, a felaprított zöldfűszereket, a szezámmagot, a sót és a cukrot. Az élesztőt langyos tejben felfutattjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd lefedve langyos helyen állni hagyjuk. Ha a duplájára nőtt, vékony rudakat készítünk belőle, majd perecekké formáljuk őket. Lobogó vízbe tesszük, majd ha felszállnak a víz felszínére, szűrőkanállal kiszedjük. Kissé megformáljuk, majd vajjal kikent sütőlemezre rakjuk, tojást kenünk rájuk, meghintjük szezámmaggal, borsikafűvel. Forró sütőben 20 percig sütjük.