Házi vaníliafagylalt gyümölcsökkel
Hozzávalók: 8 dl tejszín, 7 evőkanál cukor, 8 tojássárgája, 2 kiskanál vaníliaaroma, friss eper, ostyalap, citromfű a tálaláshoz
A tejszínt felforraljuk, majd habüstbe öntjük. A hebaüstöt vízgőzfürdőben fektetejük, és a forró tejkszínbe beleszórjuk a cukrot. Ha felolvadt, a tojássárgákat elkeverjük kevés forró tejszínnel, hozzáadjuk a vaníliaaromát, majd a forró tejszínhez öntjük. Közepes tüzőn vízgőzfürdő felett habverővel kevergetve sűrű krémesre főzzük, majd hideg vízbe állítva lehűtjük. Közben bekapcsoljuk a házi fagylaltgépet, hogy lehűtjön, majd beleöntjük a fagylaltmasszát és krémesre fagyasztjuk. Ha elkészült, tálba szedjük, és 1 órára fagyasztóba tesszük, és fakanállal 10-15 percenként megkeverjük., míg a fagylalt állaga krémes nem lesz. Tálaláskor a fagyit előhütőtt kehelybe jkanalazzuk, és ropogós ostyával, megmosott vékony szeletelt eperrel, citromfűvel díszítjük.