Finom túrós kiflik
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 20 dkg zsirádék, 4 dkg élesztő, 4 dkg cukor, 1 tojás, 1 dl tej, csipetnyi só, 1 tojás a kenéshez. A töltelékhez: 30 dkg túró, 12 dkg 1 dl tejföl, 5 dkg mazsola,, 3 dkg búzadara, 1 citrom reszelt héja
Felfuttatjuk az élesztőt a cukorral elkevert tejben, elmorzsoljuk a vajat a lisztel, hozzáadjuk a felfutatott élesztőt és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük, amíg elkészül a túrótöltelék. A töltelékhez a túrót villával összetörjük és hozzátesszük a többi hozzávalóit is, majd alaposan összekeverjük. A tésztát 8 cipóra osztjuk, majd kerek lapokká nyújtjuk, és egyenként 8 cikkre vágjuk. Minden cikkre teszünk a töltelékből, feltekerjük, felvert tojással megkenjük. 180 C-os sütőben sütjük. Még melegen meghintjük vaníliás cukorral.