Mákos-csokis szelet
Hozzávalók: A tésztához: 15 dkg liszt, 2 tojás, 10 dkg cukor, 15 dkg darált mák, 5 dkg margarin, A krémhez: 250 ml mascarpone, 5 ek. kakaópor, 1 dl tejszín, 2 ek. cukor, 2 dkg etkezési zselatin
A margarint a tojássárgájával kikeverjük. Hozzáadjuk a cukor felét, majd a darált mákot és a lisztet. A tojásfehérjéket a maradék cukorral habbá verjük és óvatosan a tésztába forgatjuk. Kivajazott, kiliszetezett formába simítjuk és előmelegített sütőben 180 C-on kb. 30 percig sütjük. A krémhez a tejszínt a zselatinnal habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és a kakaóport, majd összekevrejük a mascarponéval. A kihült tésztát félbevagju, a fele krémmel megtöltjük, majd rárakjuk a másik lapot. Tetejét és az oldalát is bevonjuk a krémmel. Hideg helyen 2 órát pihentetjük.