Olívás kifli
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 7 g élesztő, 2 teáskanál só, 1 kávéskanál cukor, 3 dl meleg víz, 4 evőkanál olívaolaj. A feltéthez: 10 dkg fekete olívabogyó, 20 dkg sajt, 0,5 dl tejszín, 1 tojás, só, bors
A kiflikhez az összes hozzávalót egy tálba öntjük és sima tésztává gyúrjuk. Meleg helyen, letakarva minimum 1 órát kelesztjük. Közben előkészítjük a tölteléket: a tojást összekeverjük a tejszínnel, reszelt sajttal, apróra vágott olívabogyóval, sóval és borssal. Kéfelé osztjuk s tésztát és kerek lappá nyújtjuk. Megkenjük a töltelékkel és nyolcfelé vágjuk a kört. Széles részüknél kezdve feltekejük. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük őket és lefedve 30 percre pihentetjük. Előmelegített sütőben 200 C-on kb. 30 percig sütjük.